Bare i golf!

23. august 2018

Her om dagen var vi to mannfolk som gikk 18 hull på hjemmebanen vår. Ettersom det kom en skikkelig regnskur ved runding etter ni tok vi en ekstra lang pause i proshopen. Der støtte vi på tre karer i midten av tyveårene, som også skulle ut å gå. Det var lite trykk på banen, så da de foreslo at vi kunne lage en femmerball var ikke vi gamlingene (på henholdsvis 52 og 71) vonde å be. Alle "guttungene" var fremragende lavhandicappede amatører, med uvirkelige drivinglengder og nydelige jernslag. Dette kunne bli moro for oss!

På vei bort til teeboksen på hull 10 støter vi på nok en "jypling". Dette var en attenåring som stod og "straffetrente", han hadde nemlig akkurat misset cut'en på Nordic League på Holtsmark (en god golfer, med andre ord). Sannelig klarte vi å lure med oss også han på de siste ni. Nå var vi en sekserball!

Mens vi surret rundt på utslaget ble vi enige om at vi skulle spille bestball match. Junioren mot røkla! Brutto golf! Hva vi spilte om? Ingenting, annet enn æren. Hvordan endte det? Det er det ingen som husker (okay da, vi slo ham tre og to), men det er ikke poenget her.

I løpet av disse ni hullene hadde vi en longest drive-konkurranse og også faktisk en "hvor høyt kan man få den"-konkurranse. Plusshandicapperen pegget opp ballen og stilte seg opp som om han skulle slå med driveren, rappet til med sekserjernet og sendte den rett ut mot kulingen før den plutselig steg opp sikkert hundre meter. Det var rett og slett sinnsykt å se. Ballen landet under halvparten så langt unna oss som det den var på sitt lengste. Jeg får gåsehud når jeg skriver det nå...

Poenget

Uansett: I hvilken annen idrett enn golf kan du lage en tilfeldig konstellasjon av seks menn i alderen 18 til 71 år som koser seg glugg ihjel i flere timer sammen? Samtidig som de konkurrerer? (På "likt" nivå til og med. 71-åringen var den eneste som fikk par på hull 14. Dermed vant vi hullet på grunn av ham.) Hvilken annen aktivitet lar flere generasjoner leke sammen med det de synes er aller morsomst her i livet?

Ikke vet jeg, men at jeg er glad jeg spiller golf, dét er jeg! (Jeg angrer bare på at jeg ikke begynte med det tidligere...) 🙂

Nå har forresten Norges Golfforbund lansert "golf-Norges offisielle golfguide". Du finner den på norskgolfguide.no. Personlig synes jeg det ser fint ut, men at den er tynn både på innhold og funksjoner. Det blir kanskje bedre etterhvert?

Fortsatt god golf!