De beste hjemmesidene til norske golfklubber (for ikke-golfere)

8. april 2015

Med utgangspunkt i mitt tidligere innlegg om hvordan klubbene enkelt kan gjøre golf mer fristende har jeg meg bryet og gått igjennom hjemmesidene til alle norske klubber med brillene til en ikkegolfer.

Resultatet var dessverre verre enn jeg husket det. Man kommer langt med to hender hvis man vil telle opp alle klubbene som presenterer golf som noe fristende og tilgjengelig, samtidig som man presenterer sin egen klubb så bra at akkurat den blir valgt som hjemmeklubb av de potensielt nye medlemmene.

Følgende nettsider fikk takk og pris hjertet mitt til å banke litt fortere, både når jeg så de på mobil og på pc:

Skjeberg Golfklubb

Skjermbilde av hjemmesiden til Skjeberg Golfklubb

Skjeberg Golfklubb i Østfold har en tiltalende side som skalerer bra til alle skjermer, og hvor all nødvendig informasjon er lett tilgjengelig. De er inkluderende, og kunne lett lurt meg til å begynne å spille golf. At de i tillegg kanskje er de flinkeste i Norge til å oppdatere der de kan (som f. eks på Facebook) når det gjelder banestatus og andre (akutte) forhold gjør deres elektroniske tilstedeværelse enda bedre.

Hjemmesiden   |   Skjeberg GK på TeeOff


 

Rjukan Golfklubb

Hjemmesiden til Rjukan Golkfklubb

Dette liker jeg! Som en som driver litt med webutvikling ser jeg at Rjukan Golfklubb i Telemark har klart å få utrolig mye ut av noe som trolig ikke har kostet en formue. Nettsiden er enkel, fungerer like bra på mobil som på pc, og er lett å finne frem i. Hadde jeg bodd i (på?) Rjukan og sett dette kunne jeg fort blitt fristet til å begynne med golf. Rjukan GK har gjort terskelen lav!

Hjemmesiden   |   Rjukan GK på TeeOff


Moss og Rygge Golfklubb (Evje Golfpark)

Hjemmesiden til Moss og Rygge Golfklubb

Alle som har spilt Evje til Moss og Rygge Golfklubb i Østfold vet at banen tilbyr langt mer enn idyllen de lokker med på hjemmesiden, som er virkelig flott. Nettsiden mangler noe på tekstuelt innhold, men dette tar den glatt igjen på det visuelle. Siden er estetisk, annerledes, og fungerer selvsagt bra uansett hvilken dings du besøker den med. Godt jobbet Evje, nå må dere bare fullføre teksten rundt forbi! 😉

Hjemmesiden   |   Moss og Rygge Golfklubb på TeeOff


Lofoten Links

Hjemmesiden til Lofoten Links

 

Noen får alt gratis. Som et bortskjemt enebarn har Lofoten Links fått kystlinje, ubeskrivelig vakre omgivelser og et relativt mildt klima servert på sølvfat. Disse ingrediensene har de klart å konvertere til noe som må være en av verdens mest sexy golfbaner. Jeg er neppe alene om å drømme meg bort i hjemmesiden deres, som nok presenterer de mest fantastiske golfbildene i Norge. Derfor, og siden nettsiden også skalerer bra (dere skjønner hva jeg mener nå…?), får den komme med på denne listen. Nettsiden er fortsatt ny, og det litt tynne innholdet tilgis derfor foreløpig.

Hjemmesiden   |   Lofoten Links på TeeOff


Holtsmark Golfklubb

Hjemmesiden til Holtsmark Golfklubb

 

Holtsmark Golfklubb i Buskerud fortjener egentlig ikke å være på denne listen, da jeg ikke synes de er spesielt flinke til å selge golf til ikkegolfere. På den annen side mener jeg at dette er den beste nettsiden til noen golfklubb i Norge, forutsatt at du som besøker den allerede spiller golf (og kjenner banen). Den er meget enkel å navigere i, den har fokus på de viktige tingene, den er lett å laste for de med dårlige nettlinjer (med unntak av autolastingen av videoen under «Banen/anlegget») og den skalerer bra. Dette er ikke en nettside du bruker lang tid på, men det er fordi du finner det du ser etter med en gang. Tenk om Holtsmark også laget siden for ikkegolfere…

Hjemmesiden   |   Holtsmark Golfklubb på TeeOff


Det var selvfølgelig andre klubber som presenterer seg helt ok på Internett (og jeg har også utelatt de jeg har vært involvert i selv), men nå har jeg som nevnt forsøkt å se på nettsiden som en som ikke spiller golf. Derfor faller det bort noen som kanskje ville blitt med på en liste over de beste sidene hvis de besøkende er etablerte golfere. En observasjon jeg forresten har gjort i denne prosessen er at de visuelt estetiske nettsidene nok lokker ikke-golferne mer enn de som er lastet til randen med informasjon i skrevet form.

Det er imidlertid flere elementer enn bare utseendet på nettsiden det handler om i et større perspektiv. Det er klubber der ute hvor det nyeste innholdet er fra høsten 2014, det er klubber som ikke er på Facebook, det er klubber som ikke svarer på henvendelser osv. Det er i det hele tatt mange klubber som ikke skjønner hvordan man skal kommunisere elektronisk i 2015.
-Og undertegnede som påstår dette er langt fra noen guru på området. Tingene jeg nevner er de mest grunnleggende.

Jeg vet naturligvis at det er mange årsaker til at klubber ikke har bedre nettsider, gjerne oppsummert som dårlig økonomi og manglende tid. Selv tror jeg den største årsaken er uvitenhet i klubbens ledelse, og frykt for at det å få en velfungerende og tiltalende nettside er et gigantisk, uoverkommerlig prosjekt.
Det er det faktisk ikke! Kjør en dugnad på det? Spons et årsmedlemskap på noen som gidder å ta tak? Det er veldig mange som sitter med det man trenger av kunnskap for å kunne utvikle nettsider som virkelig duger. Trolig også i din klubb!

Takk for din oppmerksomhet, og happy golfing! 🙂

PS! Synes du listen var kort? Det synes jeg også…