Deilig i Egersund!

23. mars 2017

04:19(!) var klokken da vi satte oss på toget i Oslo. Planen var en svipptur til Egersund, utelukkende for å spille banen til Egersund Golfklubb (ni hull ved ankomst og 18 hull før hjemreise dagen etter).
(Klikk her for å hoppe rett til bildene.)

Med unntak av elendig nettilgang var toget en meget behagelig måte å reise på, selv om jeg i ettertid må si at 7 timer i tog ikke anbefales som oppvarming til golfrunden. Av denne grunn kommer heller ikke egen golf til å nevnes i særlig grad her…

Oppsummert kan følgende sies om Egersund Golfklubb: Mye av driften er basert på dugnad, de har ni buktende hull i et utrolig fascinerende landskap, og de har medlemmer som tar deg vel i mot både på banen og i den kombinerte proshopen/kiosken. De har range under tak og en fin treningsgreen. Dessuten har Egersund som område ingen problemer med å tilby fire årstider i løpet av 24 timer. Selv i mars…

Årsaken til at nettopp Egersund GK ble valgt som reisemål er todelt: For det første har de vært presentert på TeeOff et par år nå med følgende bilde:

Egersund Golfklubb

Siden første gang jeg så dette har jeg tenkt at «Denne banen spilles!» Det er noe ekstremt forlokkende med det irrgrønne gresset i kontrast mot det karrige landskapet. Utfordringen har vært at jeg ikke har hatt noen annen grunn til å reise dit. Og du skal være i overkant golfidiot for å gidde å reise nærmere 50 mil kun for å spille en nihulls bane…

Så ville skjebnen det slik at vi fikk ny pro på Tjøme, som, av alle ting, hadde barndomshjemmet sitt i Egersund. Han hadde til og med arbeidet i klubben tidligere. Da han for litt siden inviterte oss (undertegnede og hans samboende og minst like store golfidiot) til å bo hos de samtidig som vi fikk en guidet runde (eller fler) på EGK kunne vi naturligvis ikke si nei.

Ergo har vi de siste to dagene gått noen runder på banen i Egersund. Tre svært forskjellige runder. Første gang var i regn som gikk over til hagl og etterhvert snø, og de to siste som begynte i lettskyet og vindfullt vårvær, og endte med strålende sol og «vestlandsk vindstille» (det er visst aldri ordentlig vindstille der).

Grunnet årstiden var det fortsatt matteutslag, men bortsett fra dette var forholdene overraskende bra. Det hadde vært voldsomme nedbørsmengder i dagene før vi ankom, allikevel var banen for det meste tørr og fin å spille på. De må ha god drenering! Greenene var, først og fremst, grønne. Det var naturligvis ikke superraskt på denne tiden av året, men følelsen av å endelig putte på gress igjen var fantastisk!

Uansett, her er noen bilder fra golfbanen, fotografert 21. og 22. mars 2017:

 

Klubbhuset til Egersung golfklubb med kiosk og en liten proshopKlubbhuset, med kiosk og en liten proshop. Denne dagen var det faktisk surere her enn i Oslo.

 

Du kan stå under tak på driving rangen.Du kan stå under tak på driving rangen.

 

Greenbunker på hull 1.Greenbunker på hull 1.

 

Hull 2, et lurt lite par 5-hull.Hull 2, et lurt lite par 5-hull. Du har 100 meter igjen til flagget der fairway forsvinner i horisonten.

 

Hull 2.Hull 2.

 

Greenen på hull 3.Greenen på hull 3. Utslaget er bak i bildet, omtrent over flagget.

 

Deilige hull 4!Deilige hull 4!

 

Herfra ble været såpass dårlig en periode at det ikke var teknisk mulig å fotografere!

 

Hull 9.Hull 9.

 

Hull 9.Hull 9.

 

Dagen etter var heldigvis været mye bedre, og vi kunne begi oss ut på en ny runde…

 

Treningsgreenen, med hull 1 i bakgrunnen.Treningsgreenen, med hull 1 i bakgrunnen.

 

Driving rangen, omgitt av golfhull.Driving rangen, omgitt av golfhull.

 

Innspillet på hull 3.Innspillet på hull 3.

 

Slutten på hull 7, sett fra utslaget på hull 4.Slutten på hull 7, sett fra utslaget på hull 4.

 

Hull 4 igjen. Et praktfullt par 3-hull!Hull 4 igjen. Et praktfullt par 3-hull!

 

Greenen på hull 7, sett fra utslaget på hull 5.Greenen på hull 7, sett fra utslaget på hull 5.

 

Er smilet påtatt? Han kom seg ihvertfall ut på fairway igjen...Er smilet påtatt? Han kom seg ihvertfall ut på fairway igjen… 🙂

 

Hull 1Fra hull 1. Jeg ser egentlig ingen grunn til å snakke om dette bildet…

 

Hull 2 igjen. Det er vann bak knausen i forgrunnen.Hull 2 igjen. Det er vann bak knausen i forgrunnen.

 

Hull 5 på hitsiden og hull 7 på baksiden av vannet.Hull 5 på hitsiden og hull 7 på baksiden av vannet.

 

Hull 3.Hull 3.

 

Greenen på hull 4.Greenen på hull 4.

 

Hull 5 til høyre og hull 7 til venstre. Sett fra utslaget på hull 5.Hull 5 til høyre og hull 7 til venstre. Sett fra utslaget på hull 5.

 

Fra hull 5.Fra hull 5.

 

En pust i bakken før hull 9.En pust i bakken før hull 9.

Som dere sikkert har skjønt: Egersund Golfklubb har en helt fantastisk liten golfbane. Den sklir omtrent i ett med terrenget, og ser ut som den alltid har ligget der. Jeg trodde aldri jeg skulle si dette, men Egersund er nå en av mine favorittbyer i Norge!

-Så tusen takk for oss, vi kommer garantert tilbake! 🙂