Finnes det noe bedre enn høstgolf på en deilig bane?

15. oktober 2016

Man blir gjerne litt ekstra yr når man skal gjeste en fremmed bane, enten man har besøkt den tidligere eller ei. Så også her om dagen, da vi valgte å avlegge vakre Tyrifjord GK et besøk.

Det er noe eget med disse rundene man spiller på høsten. Mentalt har man på mange måter avsluttet sesongen, så forventningene til eget spill er lavere enn normalt. Også forholdene man spiller under har man mindre krav til. Man regner med å fryse, man antar at løv skal dekke banen heller enn trærne, kafén er stengt, klippingen er opphørt osv.

Også viser det seg, gang på gang faktisk, at forholdene på golfbanene er helt supre. I noen tilfeller langt bedre enn hva de normalt er gjennom sommeren.

Nå er ikke jeg familiær med hvordan forholdene normalt er på Tyrifjord (det skal sies at de alltid har vært gode de gangene jeg har spilt den), men denne ganske så sene oktoberdagen var de iallefall utrolig bra!

Dagen begynte riktignok overskyet og kjølig, men med særdeles hyggelig mottagelse i den velfylte proshopen (hvor det meste naturligvis var på salg…), åpen kafé og en sol som etterhvert tittet varmende frem ble det nok en perfekt dag på golfbanen. Greenene var raske og jevne, fairways var i ypperlig stand og utslagene likeså. Det eneste ankepunktet var at roughen stort sett var helt nådeløs, men der skal man jo ikke være uansett… Banen var hullpipet da vi spilte, men det påvirket ikke spillet på noen måte.

Mange har nok allerede spilt denne utfordrende naturperlen på Storøya i Tyrifjorden i Buskerud, men enten du har vært der tidligere eller ikke: Det er ingen grunn til ikke å benytte en av disse siste høstdagene til å gi seg selv mentalhygiene på Tyrifjord. For det er nemlig dét det er…

Her er noen mobilbilder vi tok underveis i runden:

 

Utslaget på hull 1 på Tyrifjord GKFra gul tee på hull 1

 

Man må OVER vannet på hull 1 på Tyrifjord GKJepp. Det stemmer at jeg ikke kom over vannet på hull 1…

 

Greenområdet på hull 2Greenområdet på hull 2

 

Utsikten mot backnine fra greenområdet på hull 2Utsikten mot backnine fra greenområdet på hull 2

 

Utsikten mot backnine fra greenområdet på hull 2Fra utslaget på hull 4 (par 5). Et meget spesielt hull hvor høydeforskjellen er ekstrem. Greenen ligger ca 40 meter lavere enn gul tee. Dette er også et sted til ettertanke. Du kan se Utøya i bakgrunnen.

 

Hull 4. Driver du langt nok kommer du kanskje over denne kneika, og da kan du fort ende opp med et enkelt innspill på 2.slaget.Hull 4. Driver du langt nok kommer du kanskje over denne kneika, og da kan du fort ende opp med et enkelt innspill på 2.slaget.

 

Greenområdet på hull 4Greenområdet på hull 4. Dette er for øvrig det 6. lengste par 5-hullet i Norge fra rød tee. (471 meter)

 

Greenen på hull 5, med utslaget i bakgrunnenGreenen på hull 5, med utslaget i bakgrunnen (Og nei, jeg satte ikke birdieputten…)

 

Det gigantiske eiketreet du må rundt på hull 6Det gigantiske eiketreet du må rundt på hull 6

 

Hull 6 sett fra greenområdetHull 6 sett fra greenområdet

 

Hull 8Hull 8. Selv om man forserer mange høydemeter på Tyrifjord er ikke banen spesielt tung å gå.

 

Hull 10. Du ser klubbhuset i bakgrunnen.Hull 10. Du ser klubbhuset i bakgrunnen. Nå har også solen kommet frem!

 

Fra utslaget på hull 11 (som går til venstre i bildet). Det er hull 17 man ser nede til høyre.Fra utslaget på hull 11 (som går til venstre i bildet). Det er hull 17 man ser nede til høyre.

 

Oktobergolf på Tyrifjord...Oktobergolf på Tyrifjord…

 

Når man snur seg og ser tilbake mot utslaget på hull 11.Når man snur seg og ser tilbake mot utslaget på hull 11.

 

Deilige hull 13.Deilige hull 13.

 

Av alle steder man ikke skal ligge etter utslaget på hull 14...Av alle steder man ikke skal ligge etter utslaget på hull 14…

 

På vei ned til fairway på hull 15På vei ned til fairway på hull 15

 

Innspillet på hull 15Innspillet på hull 15
Vel, der gikk vi utrolig nok tomme for strøm, men de siste hullene gjør heller ikke skam på banen, selv om de ikke er avfotografert her!

For øvrig har vi betalt full greenfee, og Tyrifjord hadde ingen idé om at jeg kom til å legge ut dette på TeeOff.

FORTSATT god golf! 🙂