Hva må til for at golfbanen kan sesongåpnes?

2. april 2018

Bare så det er sagt: Jeg kan svært lite om greenkeeping! Men er desto bedre til å google. Dermed kom jeg over denne artikkelen fra skotske Muskoka Highlands, som forklarer forutsetningene for å åpne golfbanen til våren ganske så godt. Jeg anbefaler deg å lese artikkelen, men tilbyr en oversatt oppsummering her:

Selv om banen er snøfri er den avhengig av nattetemperaturer på 8-9°C (kommer litt an på gresstypen) for å kunne holde på de (forhåpentligvis) enda høyere dagtemperaturene. Dette fordi det er først da gresset vokser. Denne veksten er nødvendig ettersom greenkeeperne ønsker å klippe (først og fremst) greenene to ganger for å fjerne brune gresstupper fra sesongen før. Deretter kan de åpne banen. De forklarer ikke hvorfor, men opplyser at fairways vil ligge litt etter i denne prosessen. Og hos skottene er det faktisk driving rangen som åpner til slutt. Dette fordi det trolig fortsatt er vått, og jorden er mer leirete på rangen enn ellers på banen (for å få rangeballene til å plugges, slik at de er enklere å samle inn).

Dermed vet du hva du må vente på fremover:

Først og fremst at det er snøfritt. Dernest en (lengre) periode hvor nattetemperaturen ikke synker under 8°C. Med andre ord er "vår-nyheten" til VG her om dagen null verdt for oss golfere. Ja, det er meldt mildere vær, men ikke så varmt som det golfbanene våre trenger.

Husk at du finner lenke til langtidsvarsel inne på hver eneste golfbane på TeeOff!

(Bildet, tatt av Gina Gisholt 17. mars i år, viser driving rangen og proshopen på vanligvis så "tidligåpnende" Tjøme Golfklubb.)