Også rutinene må åpenbart børstes støv av etter en lang vinter…

8. april 2017

Folkens, dette er ikke ment som noen moralsk pekefinger, men heller en vennlig påminnelse om at vi også har noen «plikter» når vi er ute og nyter favorittaktiviteten.

Jeg skriver dette fordi jeg allerede har fått spilt noen runder i år, og er lettere sjokkert over hvordan vi ikke bare behandler banen, men også våre med- og motspillere. Det er tydeligvis ikke bare svingen og køllene som har rustet etter en lang vinter…

Derfor, minn alle og deg selv på disse selvfølgelighetene:

  • Reparér minst ett nedslagsmerke mer enn det du selv har laget. På hver greenOgså når du ikke har laget noe merke selv. Dette handler i tillegg om respekt for banemannskapet.
  • Slår du opp en divot? Legg den tilbake. Ser du en oppslått divot? Legg den tilbake.
  • Tommelfingerregel: 4 timer på 18 hull. Du må gjerne subbe rundt, men ikke når du sinker andre. Underforstått: Slipp igjennom hvis du er alene og går og dasser. Hold tempoet hvis du ikke går alene. Du heller ikke ha en preshot-rutine som tar halvannet minutt. På hvert eneste slag… Dessuten: Vær klar når det er din tur til å slå.
  • Ikke stå/gå i puttelinjen! Vær så snill!
  • Vær stille når andre slår. Selv om du spiller god golf selv når du snakker i baksvingen er det ikke sikkert andre er like upåvirkelige.

Det er høyst sannsynlig en (lang) rekke andre irritasjonsmomenter også, men disse er de jeg har sett det slurves mest med.

Jeg lover med dette å forsøke å ha punktene i bakhodet (eller enda bedre; godt forankret i ryggmargen) på hver eneste runde heretter. Jeg håper også alle andre tenker på samme måte…

God, hyggelig og effektiv golf! 🙂