TeeOff i ny drakt!

1. februar 2018

For å si det som det er: Jeg var møkk lei av TeeOff.no, hvordan nettstedet var bygget opp, hvordan det så ut, og ikke minst; hvordan det var å administrere. Nå har jeg tatt et par grep og lansert TeeOff 2.0 (beta…)!

I tillegg til at nettsiden har fått et nytt utseende er det også noen funksjoner som har kommet til (og noen som har forsvunnet) Dette er nye TeeOff:

(Forbedret) mulighet til å holde oversikt over baner man har spilt.

Før jul åpnet jeg for at man kunne registrere hvilke baner man har spilt. Det fungerte ikke særlig bra, men ble heldigvis utløsende faktor for at jeg tok grep med å endre nettsiden.

Nå er det en annen, vesentlig kraftigere, underliggende løsning bak, som jeg foreløpig bare har skrapet i overflaten av. Uansett, nå kan man registrere følgende:

  • Bane jeg har spilt
  • Bane på bucket list
  • Favorittbane (blant de jeg har spilt)
  • Bane spilt i 2018

Typisk nok dukket det opp en bug da jeg flyttet nettsiden fra utviklingsserveren over til teeoff.no, så hvis dere ikke klarer å registrere relasjonen dere har til golfbanen (det skjer ingenting når dere trykker på «Huk av banen») så er det bare å laste siden på nytt (trykk F5 hvis du sitter foran en pc) så fungerer det.
Foreløpig er det ikke mulig å dele disse listene man lager seg, men det kommer senere.

Ulempen med dette er at alle dere som registrerte spilte baner i den gamle løsningen har mistet statistikken. Dere må gjøre jobben på nytt. Beklager!!!

Kart med banestatus på alle banene i Norge

Besøker du Norgeskart får du opp banestatus på alle banene i Norge. De forskjellige ikonene bør være relativt selvforklarende, men hvis du lurer på hva de betyr finner du en forklaring like under (de nye) søkefeltene på forsiden av TeeOff. -Men jeg kan jo ta det her også:

Banen er åpen.

Banen er åpen med vintergreener.

Banen stenger snart.

Banen er stengt.

Banen åpner snart.

Banestatus er ukjent.

Banen er under utvikling.

Banen er nedlagt.

Jeg skylder å gjøre oppmerksom på at grunnet utviklingen av TeeOff har det ikke vært mye tid til å holde seg oppdatert på banestatus. Jeg ville definitivt tatt en telefon til klubben før jeg besøkte en med banestatus «Åpen» nå, for å si det slik… Dette vil dog snart være oppdatert igjen.

Ny søkefunksjon

Søket på TeeOff fungerer nå som en filtrering. På forsiden av banen listes alle golfbanene opp (20 om gangen), mens man kan bruke filteret på toppen til å begrense treffene. Det man kan filtrere på er

  • Sted (eller fylker (slik de var for et par år tilbake))
  • Banestatus
  • Antall hull
  • Banearkitekt
  • Golfhäftet

Dette fungerer slik at siden automatisk lastes på nytt hver gang man gjør et valg i filteret. Velg f.eks Rogaland og siden oppdaterer seg. Deretter kan du filtrere videre på f.eks 18-hulls baner i Rogaland. I adressefeltet i nettleseren din kan du til enhver tid se hva du har filtrert på.
I denne prosessen har jeg vært nødt til å ofre at baner ble sortert fra den som var nærmes til den som var lengst unna. Håper ikke savnet blir for stort!

Mulighet til å sende bilder til TeeOff fra nettsiden

Har du knipset noen flotte bilder fra golfbanen din, og tror de egner seg til å bruke på TeeOff kan du benytte skjemaet nederst på hver side.

Vel, det er i korte trekk det som er nytt (bortsett fra layouten da). Det er sikkert flere bugs jeg ikke har fanget opp, og skulle du oppdage noen/være utsatt for de er det bare å benytte skjemaet på TeeOff til å gi meg beskjed…

Takk for oppmerksomheten, og god …skitur? 😀 Ikke lenge igjen nå!