Tips til fadderturnering

11. september 2017

Vi vet at det ikke er nok å få folk til å ta Veien til Golf, vi må jo også få de til å fortsette etter å ha fullført kurset. I den forbindelse vil jeg bare raskt fortelle om en turneringsform vi kjører på Tjøme, med særdeles gode tilbakemeldinger fra spillerne i hcp-kategori 6:

Det hele er veldig enkelt: Tomanns scramble, med følgende tillegg:

  • En etablert spiller og en med klubbhcp på hvert lag.
  • Alle hull skal hulles ut.
  • Begge spillere må ha minst to tellende utslag.
  • Rosinen i pølsa: Det er kun den med klubbhcp som har lov til å slå når ballen er på greenen.
  • I golfbox legger vi bare sammen hcp og deler på to. Scorene blir dermed gjerne utrolig bra. (Vinnerlaget i går vant f.eks på -12 (over ni hull)…)

I utgangspunktet var tanken å engasjere de som akkurat var ferdige med VtG, men ved nærmere ettertanke ser vi ingen grunn til ikke å få med alle med klubbhcp i klubben.

Vær for øvrig oppmerksom på at dette tar vesentlig lengre tid enn vanlige turneringer, så ni hull er trolig mer enn nok.

Vi har ikke hatt noen turneringsavgift for å delta på dette, og klubben har sponset en symbolsk førstepremie (i går var det et dusin baller).

Det vi ser er at klubbhandicap’erne virkelig kjenner på turneringsspenningen, samtidig som de har en hyggelig golfopplevelse. Det viktigste er allikevel at de blir kjent med etablerte golfere, snapper opp litt om regler og etikette og til syvende og sist har en lavere terskel for å oppsøke klubben på egenhånd senere.

Dette anbefales på det varmeste!

Jeg mottok følgende sms i morges, som illustrerer det hele:

Heisann. Vil bare si at jeg er veldig glad for at jeg ble med i går. Dert var godt å kjenne hvor gøy det faktisk er med golf? Liker godt den turneringsformen?

Just sayin’… Fortsatt god golf! 🙂