TeeOff.no og hvorfor nettsiden bør få vite hvor du er

16. februar 2016

Vi har fått et par tilbakemeldinger i det siste, som særlig gjelder siden Kun åpne baner. Utfordringen til noen av de som besøker adressen direkte er at listen over åpne baner vises i vilkårlig rekkefølge. Dette er fordi nettsiden ikke vet hvor du befinner deg. Problemet er tilsynelatende størst blant iPhone-brukere.

Det første du kan teste er å først besøke forsiden eller alle baner. På disse sidene finner du et skjema hvor du kan opplyse om hvor du befinner deg. Det plantes da en cookie i nettleseren din som forhåpentligvis gjør at sorteringen fungerer etter dette.

I utgangspunktet sjekker nettsiden hvor du befinner deg før den gir deg oversikten over banene. Når dette fungerer sorteres banene fra nærmest deg til lengst unna. Hvis dette ikke skjer skyldes det trolig at du ikke har aktivert posisjonstjenester i nettleseren din.

Har du en «iDings» løser du etter hva Apple forklarer dette på følgende måte:
Slå Stedstjenester av eller på. Velg Innstillinger > Personvern > Stedstjenester. Du kan slå det av for enkelte av eller alle appene og tjenestene. Hvis du slår av Stedstjenester, blir du bedt om å slå det på igjen neste gang en app eller en tjeneste prøver å bruke det.

På Android-dingser kan det variere fra produsent til produsent, men prinsippet er Innstillinger > Posisjon, eller Innstillinger > Sted eller noe lignende.

I nettlesere på pc’er blir man gjerne spurt om man vil tillate posisjonstjenester når man besøker siden første gang, og svarer man ja da er problemet eliminert for fremtiden.

For ordens skyld må det i denne sammenheng nevnes at teeoff.no fører oversikt over sine besøkende, men dataene brukes kun for å forbedre siden. Hvor de besøkende kommer fra er i denne sammenheng i beste fall kuriosa. (Hvis du lurer: Det vi virkelig ér opptatt av er om den besøkende bruker pc eller mobil, og om nettsiden er rask eller treg. Det første sier noe om hva vi bør prioritere når det gjelder utseende, mens det siste viser oss om noe er galt eller kan forbedres.)
Vi bruker for øvrig sporingsverktøyet Piwik til å måle trafikken på nettsiden, og dette verktøyet tillater oss å ikke spore besøkende som har «Do Not Track» aktivert.

Vel, det var nok om det tekniske. Yr har gode nyheter til østlendinger, så her er det håp om snarlig golf! 🙂