Turneringsanarki

7. juni 2017

I løpet av de siste syv dagene har jeg deltatt i tre forskjellige turneringer.

Den første ble vunnet av en som først gikk back-nine med én markør og deretter, etter en pause på et par timer, front-nine med en annen markør. Turneringen var satt opp på vanlig måte; hull 1-18. Han ble ikke disket, av en eller annen underlig årsak.

Den neste ble vunnet av en som spilte i en ball som, for å unngå noen som gikk langsommere foran de, spilte hullene i rekkefølge 1-9, 14-18 og til slutt 10-13. Med stuntet sitt skapte de selvsagt kø selv. Ingen av disse ble disket, men det ble nå kommunisert fra turneringskomitéen at dette var siste gang noe slikt ble akseptert. Responsen fra en av «synderne» var «Har lest mye dumt men det der leder så langt…».

I den siste turneringen jeg deltok i var det en ball som spilte såkalt «svensk slaggolf» (hullets par + 5), til tross for at vi spilte vanlig slag med hcp. To av de fire plukket opp ballen som man jo gjør når man spiller «svensk», mens de to andre aldri hadde så mange slag på et hull at de måtte plukke opp.
Ingen av disse ble diskvalifisert, siden de hadde spurt proen (som ikke hadde noe med turneringen å gjøre) om dagens spilleform. De hadde med andre ord ikke sjekket selv i Golfbox. Alternativt så forstår de ikke Golfbox.
For å rydde opp i dette tror jeg planen til de som arrangerer turneringen er å skrive + 5 på alle deltagere som brukte mer enn 5 slag over par på et hull.

Jada, jada, jeg vet at dette er små brudd på reglene, og at de muligens ikke betyr noe for resultatene. Jeg er bare så dritt lei av å følge reglene selv, samtidig som jeg konkurrerer mot spillere som, unnskyld uttrykket; gir faen.
-Men nå skal jeg begynne med det selv også! Dra baller ut av busker, spille hull i den rekkefølgen det passer meg, legge ballen høyt i gresset hver gang jeg sjekker om det er min ball, finne baller laangt inne i skogen og så videre. Dessuten skal jeg aldri bruke mer enn seks slag på et hull. Uansett!

Happy golfing…

PS! Det praktfulle bildet øverst er tatt på Kongsberg av Gina Gisholt. (For ordens skyld: Ingen av de ovenfor nevnte turneringer har foregått der!)
PSII! Det finnes også andre innlegg som omhandler golfreglene her på TeeOff.
PSIII! Jeg forsøker ikke å henge ut de som arrangerer. Kun de som ikke spiller på premissene man er enige om.